تبلیغات
نیوشانیک بازاریابی شبکه ای موادغذایی - برنج نیوشا

برنج نیوشا

شنبه 14 مرداد 1391 10:12 ق.ظ

نویسنده : حسن نوروزی
برنج از دیرباز رکن اساسی وعده های غذایی خانواده های ایرانی بوده است و شالیزارهای شمال کشور علی الخصوص گیلان محل تولید بهترین برنج در سطح دنیا از لحاظ مرغوبیت و کیفیت است. البته بسته بندی برنج توسط کارخانه های مواد غذایی و توزیع آن در کیسه های 1، 2، 5 یا 10 کیلویی ظرف مدت 5 سال اخیر رایج شده است و پیش از آن برنج به صورت گونی های 10 یا 20 کیلویی مستقیماً از تولیدی ها به بازار می آمد و بصورت فله ای به فروش می رسید.

وضعیت ظاهری برنج ایرانی، بسته به نوع آن فرق می کند و اصولاً ربطی به کیفیت آن ندارد. مطلب مهم این است که برنج، باید خالص و یکدست باشد. بعضی افراد سودجو، برنج های مرغوب مثل هاشمی، دمسیاه و . . . که آنها نیز از نظر کیفیت درجه های مختلفی دارند را با برنج های پرمحصول ایرانی مثل ندا به یک نسبت مشخص مخلوط می کنند تا قیمت تمام شده برنج کاهش یابد.

لازم به ذکر است برنج تازه قبل از پخت بوی بسیار مطبوعی دارد ولی معمولاً در زمان پخت، به اصطلاح برنج وا می رود. جهت جلوگیری از این اتفاق باید برنج را در آب نمک فراوان خیس کرد و با آب بسیار کمی پخت تا شکل ظاهری برنج تغییری نکند. برنج های کهنه (یکساله) نسبت به برنج تازه پخت بهتری دارند و قبل از پخت، بوی مطبوع کمتری دارند ولی در زمان پخت بوی بهتر و بیشتری از خود متصاعد می کنند.



از لحاظ ظاهری، برنج تازه بسیار نرم تر از برنج کهنه است. همچنین رنگ ظاهری برنج ارتباطی به کیفیت آن ندارد؛ مثلاً اگر نشاء، آب کمتری به خود بگیرد، در دانه های برنج نقطه های سفیدتری ایجاد می شود؛ و یا مثلاً اگر برنج در زمان برداشت زیاد در معرض آفتاب قرار بگیرد، رنگ آن تیره می شود؛ ولی باید بدانیم زمانی که پخته می شود، رنگ آن مثل باقی برنج ها سفید خواهد شد.

برنج ایرانی مخصوصاً برنج آستانه اشرفیه با برنج های هندی، پاکستانی، تایلندی و اروگوئه از لحاظ ارزش غذایی اصلاً قابل مقایسه نبوده و از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار است.





دیدگاه ها : () 




آخرین ویرایش: - -



 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر